27.6.10

zzz

actually dah x larat gila walaupown jam hp bru pukul 12:17 am....mlm masih muda lagi i guess...tp serious penat mengadap borg ptptn td....haihhh...isik sume dh..tggl nk submit je...tggu esok lah..tggu peak time habis... :)

kan aku ade ckp nk post something hari tuh kan?itu entry lain lah...entry ni,yg latest punye cerita...

ni cerita hari khamis dan jumaat (latest kah?gasak lah!)
alkisah...ibu blik lmbt n x larat nk msk..so,kitorg decide nk mkn kat abg mat lah...lama gila dah x mkn kat dia...sdap2!yummy~ lpas ambik adik,tros lah ke kedai die....(kitorg skip benci bilang cinta n tggu pkol 11 ramai2 sbb nk tgok ulangan...can't miss it!) heee~ dlm perjalanan,singgah umah aunty ita sbb ibu amek bju nk pegi sambutan hari guru peringkat ape ntah,x ingat...heeee....dlm kereta ni,terjadi lah satu conversation yg sgt menarik bg aku..

die start bila 4 of us talk about pandangan masing2 towards each other...
dan terkeluarlah ayat ibu yang mana mmbuatkan aku berfikir... AM I???


"truthfully,kawan2 ibu pown ckp akak mcm x friendly...coz u kinda have muke yg sombong..dgn jalan lagi...senyum x...ntah la...susah nk explain...n they're much2 more comfortble dgn omel..."



waaaaaaaaaaaaahhhhh~~
am i?
am i?

am i?


berfikir dan terus berfikir....

tapi mungkin betul...sbb bile ingat2 blik...mmg ramai yg ckp mcm tuh...n bukti yg pling jelas is,KIPAS PEERS! (u guys ingat x???)


aku simpan lagi kowt...n mmg rate2 feedback yg aku dpt,same lah dgn ape yg mak aku ckp tuh...



"mule2 kenal mcm sombong..tapi dah kenal ok sgt"


"takot gak nk kawan dgn kau ni...heeee...tp kau ok je bila dah knal...friendly.."

jadi?

hahahahahahahaha.....betul lah org kate don't judge a book by its cover kan?heee~~tp sebenarnye,mcm x best lah klau org ade first impression yg buruk dgn kite kan?x best kan?heeee...sbb bg aku,first impression does matter!!ape2 pown,kita akan pegang mende2 yg cntik dulu kan?bru lah nk tau ape function die,harga,sesuai ke x sume kan?heeee...ok2...merepek sudah ni.... :p tp nk buat mcm mne??xkn la 24/7 aku nk letak cermin depan muka masa jalan2?heeee....mau langgar org kang...hehehe...xpe2....let's be a better person! (better man!lagu best!)

dan bila aku mencuba(xtau lah sejauh mne yg aku cube..sbb x letak cermin pown depan muke time ni!hahaha~) ,aku menjadi pelik!heeee...ini kejadian mse hari jumaat pulak...bile aku pegi econsave dgn ibu n aiman....

ade sorang mamat ni...dlm lingkungan 30an kowt...asyik pandang aku je kowt...aku tgok2 gak lah die blik...sbb tkowt kenalan zaman lalu (adakah?) tp mcm bukan...n x penah jumpe or kenal...pastu,aku dok jenuh crik cermin...tkowt lah ade pape kat muka ke,tudung ke,bju ke,suar x zip ke...xde pown...pnat aku lari dri die kowt...cuak!sumpah!!sampai lah kat tempat yg timbang2 tu,die pass by aku...n die ckp "asssalamualaikum",dan blah...apekah??dan aku terkedu sekejap dan menjawab lah di dlm hati...as die org islam n melayu (berdasarkan ape yg aku tgok lah)...x jwb kang berdosa pulak...bak kate SHAHIR... :) apekah?dan aku notice mmg ramai org pandang2 aku...dan ade 2 mak cik yg sgt ramah menyapa aku dan nk ajak aku berborak2...huh??aku dah x sombong pulak?hahahahaha...like i said before lah...a small step should be taken n it'll give u a big big impact!heee....terase mcm seronok...


"ibu,akak dah friendly! :p "

heeee...post yg panjang lagi merepek...but then,SUKE HATI AKU LAH!

ni dah mcm x mengantok je ni?
hahahahaha~
SALAM~

2 comments:

alyaa ali said...

hahaha... itu lawak...
tp mungkin lah kot.
alah... kdg2 muke kite bkn kte tau pn mcm mne...
sme ah mcm kte...
kdg2 berkerut xingt dunia smpai org pon takot. muahahaha...
tp nk uat mcm mne. dh time tu dok geram @ panas @ pape je lah... =.="
tp xkesah ah kn. jnji kite ley jd friendly in certain place... ;p

jujufarhana said...

hahahaha....alyaa rase?ape ur first impression mse jumpe kite?
before alyaa knal kite? :)