10.12.11

he found his mrs right

Assalamualaikum! :)

last post tu, aku copy paste dr fb je. ini, memang cerita kehidupan aku.

Alhamdulillah, aku ada kawan2 yang sangat baik hati yang aku kira, macam pengrealisasi impian2 aku. haritu dgn kek. ni dengan dapat jugak main basket untuk ESC under MME. and yes, kitorang capai target. no 3 dalam genggaman! hoyeaaahhh~ thank you lah kawan2. sayang korang ketat2!

that's not the story yg related to the topic. the story that i would like to write here, akan buat korang menyampah dengan aku sebab it's like years ago punya cerita tapi aku nak heboh2 jugak dekat sini. but then, biarlah. aku nak simpan jadi satu kenangan dalam hidup aku. 

it's Tuesday, 6th of December 2011.

it's fine looking at you knowing that you're not mine anymore. seriously, it is fine. but you don't have to act like i'm a looser lah nak kena potong2 aku tunjuk kau ada awek kau bonceng belakang kau depan batang hidung aku. haaaaa. kan dah tak jadi nak bersopan santun. betul lah kata pearl, you have no good. you ruined my night by doing that. tak cukup ke kau dah memporak perandakan hidup aku dulu. be professional lah bro. sia2 je menang tadi bila kau buat perangai macam tu, aku maki hamun kau sepanjang aku atas motor tuh. haaaaa. kan dah. aduhai. apa motifnya cik abang oiiii?? habis marah dah aku tuh. habis bengang dah. dan habis fikir dah kenapa kau nak kena buat macam tu. yes. you found your mrs right. aku tahu dah. aku selalu nampak dah. so kau tak perlu nak show off macam tu. perlu ke untuk buat macam tu? you're too mature untuk aku fikirkan akan berperangai kanak2 ribena macam tu. be a good protector as you were before. be a good man. *sigh*

p/s : ini luahan rasa yang tak patut ada dah dalam kamus hidup aku. it's been YEARS. sorry awak. he's nothing to me. but you know things called memory right? it's just there. no worries. it won't stay long.  
i PROMISE you.

SALAM~

8.12.11

sangat lah sweet. aku yang baca pun rasa nak nangis. :'(

puisi cinta yg datang dari hati....


Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.


Zahiril Adzim to Shera Aiyob .

24.11.11

all in one

Assalamualaikum! :)

fuh fuh~ lama tak update. busy weyh. hehehe. takde lah.

untuk entry kali ni, aku nak tulis, how my 21 years old start day by day. terasa susah. terasa macam kenapa semua nak kena jadi sekarang? but at the end, aku senyum, sebab aku tahu, itulah pelajaran2 yang aku kena face, even lagi besar pun ada lepas ni as umur tu pun dah cantik, 21! :p

okay. aku admit. it doesn't start with something that good. 2 days before my birthday, aku dapat msg yang sangat tak best daripada ayah aku. that bad news, buat satu badan aku shut down kejap for the few minutes. dengan keadaan yang aku baru bangun tidur. aku rasa macam mimpi. aku rasa macam aku mengeja satu2 apa yang ayah aku taip tu. M**** dengan D**** dah bercerai talak tiga. i was like. HAAAAAAAAAAAAAAAA????????????? :'(

and itu menyebabkan aku kena balik rumah to give my full support to them lah. which, aku ada like tons work to do. takpe. balik rumah tengok muka ayah dengan ibu je pun dapat pahala banyak2 :p okay. tu takpe lagi.

ni bila aki dengan nenek datang, bawak tulang2 dengan daging korban. ibu ni masak lah stew. aku memang jarang makan lah masakan tu. on saturday. bangun pagi ahad tu, aku rasa kepala aku berpusing. benda dalam perut rasa nak kena muntah tapi tak keluar2. and lagi teruk, kaki terseliuh. huaaaaa. pagi dah nak kena balik sebab assignment econs tak siap lagi, mid term econs tak prepare lagi. dan yes. memang aku sampai uia pukul 11 pagi. tapi aku tidur sampai pukul satu dengan kaki yang bengkak and kepala yang pening tak boleh nak duduk pun even. bangun baru msg2 semua orang and sadly, part aku pun pearl yang tolong buatkan. :( kesian semua orang. susah sebab aku. :(

cerita muntah2, berak2, tak perlu lah kot. itu first time aku kena sampai tahap macam tu. sampai lembik tersandar dalam toilet. 2 hari aku makan and minum, semua keluar balik. memang bersih gila lah kot perut aku lepas tu. and now, dah recover sikit :) Alhamdulillah. hikmah yang Allah bagi, dapat perut bersih balik! :)

oh yea. sebab aku sakit macam tu, aku tak boleh makan daging kerbau masak stew kot. huahuahuahua. tak nak kawan awak lah encik kerbau. awak jahaaaattt. :p ( p/s : nenek cakap, daging kerbau memang panas sikit )

dan disebabkan itu, aku tak dapat nak menikmati sepenuhnya kek pelangi yang kawan2 aku beli khas untuk merealisasikan kek pelangi yang aku angan2kan ni, kepada kek pelangi yang diorang surprisekan aku! :)) i love you lah kawan2! :-*

hahahaha. macam takde pape kan? in between, banyak je sebenarnya. malas nak merengek banyak2. cumanya, motif yang aku nak cakap. hikmah Allah tu besar. sangat besar dan luas. those things yang jadi dekat atas ni ajar aku banyak benda. and mungkin Allah turunkan sama dengan hari aku masuk umur 21 tahun which umur yang orang kata konon dah bebas, supaya aku jadi lagi matang and fikir jauh ke depan. apa yang Allah dah bagi ni, kena syukuri. tak kira lah nikmat ataupun ujian. :) peace no war!

SALAM~

16.11.11

hye green maniac !

Assalamualaikum! :)

mak aku pernah cakap. perempuan dengan pink memang tak dapat dipisahkan. yelah. bukak lah wardrobe gadis2 di dunia ni. mesti ada baju color pink. ye dok? hhehehehe. walaupun tu bukan warna kegemaran dia, still. she's look great in pink! :)

tapi masalah nya. sekarang ni aku macam ada satu warna yang sentiasa mengikut aku ke mana sahajaaaaaa. teka cepat teka ! ;p

aku bagi korang clue lah eyh?

first clue .

second clue .

third clue .

fourth clue .

letih dah aku bagi clue. takkan tak dapat2 teka lagi kooottt? hehehehe. 

yes2. warna itu adalah warna 
HIJAU

ini beg yang aku baru beli tak sampai sebulan. masa nak pilih, ada warna pink, kelabu, coklat, hitam and biru masa nak beli tu. and i choose this color out of all sebab itu yang paling cantik! :p

 itu botol yang menjadi peneman setia aku ke kelas. 
dan yang satu lagi tu, lotion yang aku baru beli due to kaki yang kering macam tak kena air 15 tahun. 
dan mug itu, from 2 Ehsan! memorable gilaaaaa.

 ini pun baru beli. seriously ni tak perasan. co-incidentally beli warna hijau. pelik tak?


tisu pun nak hijau? ini yang Giant jual lah! :p

 sejadah saya pun hijau tauuuuu :p

ini uncang yang dapat masa kahwin Kak Eqah. dalam banyak2 warna yang ada dekat situ, warna ni jugak yang aku pilih :)

tupperware mak aku ni.

"minum milo anda jadi sihat dan kuat!"

boleh tak nak kata ni make-up pouch aku? huahuahua. apa punya anak dara lah aku ni.

hehehe. inilah warna yang mengikut aku buat masa ni. sorry eyh green maniac! saya pinjam kejap warna kegemaran korang :)

SALAM~

14.11.11

7 weeks to go???

Assalamualaikum! :)

banyak yang nak dikongsikan sebenarnya. tapi bukan dalam entry yang ni. ni just nak cakap, tak percaya gila baca status sorang kawan dekat FB. dia tulis, 

"7 weeks to go."  

oh myyyyyyyyy. i was like, SERIOUSLY??? mati lah aku. subject sem ni sangat banyak dan to be honest, aku ada 2 subject yang aku scary mary biskut mery. dan now, tengah pening ayam nak siapkan assignments for these 2 subjects. macam apa je. aku tak boleh fikir langsung. blank. blur. kosong. and what?? 7 weeks to go to final? gilaaaaaa. sumpah gilaaaaaaa. mati tertonggeng aku sem ni. sigh. dah lah. malas nak merengek banyak2. nak sarapan. bye.

SALAM~

4.11.11

MERDEKA

Assalamualaikum! :)

seronok ohhhhhhhh. heaven gila rasa bila habis dah semua exaaammmsss. i mean, MIDTERM exam. okay fine. perasaan yang baru habis exam midterm-je-pun ni memang pelik. sebab rasa macam dah habis final. kenapa? sebab lepas exam cuti seminggu ke? sebab berkurun tak balik rumah ke? sebab penat sangat2 study ke? eh2. yang pasti yang last tu tak eyh. hehehehe. and now, i;m proudly to say that saya dah MERDEKAAA!!! hoyeaaaaaaah~ opppps. Alhamdulillah. :)

"buat salah dengan buat silap is two different things."
- ibu tercinta :) 

haaaaa. explain2. hehehehe. ini aku dapat masa call mak aku semalam before pergi exam. mintak restu kan. tak dapat cium tangan before masuk exam macam kecik2 dulu, kena lah guna teknologi yang penat2 orang invent untuk kegunaan2 positif macam ni. positif je tauuuu. hahahaha. yesss. back to topic. ibu kata, "ibu tak expect akak akan buat salah. tapi kalau silap tu mungkin. sebab silap bukan kita buat saja2. it happened bila kita tak sengaja. tapi kalau buat salah tu, kita memang dah tahu apa yang kita buat tu salah. kita still buat. ibu tak expect akak buat salah."

sentap mak nyaaaaahhhhh. :'( yelah. korang faham kan how mak aku differentiate these 2 thingy? in general pun applicable lah kiranya. setakat dalam exam, xpe. i still have final, quiz etc. tapi kalau dalam life? *sobss*

ibu, if and only if ibu tahu akak lah antara manusia yang selalu and pernah buat salah dengan niat, sebab tahu dah benda tu salah, you must be very disappointed kan? i'm so sorry. :(  

aku share benda ni untuk kita sama2 fikir. kalau dalam exam, kita habis blur dah dengan that question, kita takkan simply terus tulis jawapan yang not related langsung kan? sebab kita tahu sah2 dah salah. buat bazir tenaga, masa, and dakwat pen je. baik pergi fokus dekat soalan lain yang lagi boleh jawab. tak pun, paling kurang, kita akan fikir formula yang related(ni untuk budak engine macam aku lah) 

sama lah macam dalam life. sepatutnya lah. tapi kita tak.

walau dah tahu benda tu salah, still nak buat, still buat. okay. tak rasa pulak bazir tenaga, masa, duit semua. dah tahu benda tu salah, tak fokus pergi buat benda baik yang lain. tak fikir alternatif lain untuk buat jugak apa yang kita teringin nak buat tu tapi dengan cara yang betul. kenapa? kata exam oriented punya student. patut law exam dekat atas tu kita guna jugak lah dalam life. kan?

*sigh* ^________^

aku pun tak tahu kenapa. tapi aku nak usaha kuat2 lepas ni supaya tak buat salah. supayanya lepas ni, masa raya, tak kena mintak ampun salah dan silap. mintak ampun kalau ada buat silap je.  hehe. berangan. tapi takpeeeeee. angan2 yang disertakan dengan usaha, pasti jadi kenyataan! :) bare in mind, people make mistake. mistake is silap. bukan people make wrong things. :) saya cakap2 ni untuk diri sendiri jugak tau! kalau saya buat nanti, do remind me. and bukan jugak untuk point out siapa2. peace no war :)

SALAM~

1.11.11

Assalamualaikum. :)

rasanya ni kali yang kedua dah demam dekat UIA. jap. bukan demam pun sebenarnya. dia just sakit satu badan yang rasa nak muntah, kepala rasa nak pecah, terlanggar katil pun badan sakit gilaaaaaa, and nak telan air pun rasa macam apaaaaaa. makanan? apatah lagi kan.

tahu kenapa jadi macam ni? sebab melawan fitrah manusia. orang tidur pukul 10 bangun pukul 6, aku tidur pukul 6 bangun pukul 10. bangun rasa nak berjalan terbalik. sebab semua rasa moving up side down. hoh. manusia yang tak pernah2 tak tidur satu malam, lepas tu buat perangai macam tu. and now, aku still rasa dizzy yang melampau2.

so kawan2, jangan buat perangai macam aku eyh? sila jangan lawan biological clock yang dah set baik punya dalam badan masing2. kalau tak nak rasa macam aku lah. the great thing is, aku exam khamis ni. kalau aku nak bangun dari katil pun jalan huyung-hayang, macam mana entah nak bukak buku and solve all the questions before exam. Ya Allah, give me strength. now, rasa nak balik gila2.

ok lah. tak larat. bye.

SALAM~

30.10.11

gambar senget

*mood* baru habis exam. eh salah. baru habis tengok satu drama korea. which ambik masa berbulan. hehehehe. everyone who know me well, dah tahu sangat. kalau korea tu memang tak jalan. cuba bagi hindustan ke, raja lawak ke, cartoon ke, barbie ke. confirm aku tengok sampai tak tidur malam. oh btw, bila Merlin nak ada yang baru? ke dah ada aku je yang tak tahuuu? oh nooooo. let me know if dah ada latest season eyh people? pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

Assalamualaikum! :)

kenapa? ingat aku lupa nak bagi salam macam biasa ke? i wont, insyaAllah! :)

okay2. aku memang baru habis exam pukul 12 tadi. tahu tak sangat tak best bila kena jawab exam dengan keadaan kau sakit perut je manjang? and you've to stay in the toilet for about 15 minutes sebab sakit gila perut? oh my. tadi paper Calculus kot. setiap minit adalah berharga! small and silly mistake boleh dicheck sepatutnya dengan that 15 minutes. tapi, takpe lah. aku pun dah tak larat nak duduk dalam dewan tuh lama2. sakit perut sampai nak cramp kaki. which aku tak faham kesinambungan dia. hahahaha. takde motif kan?

pasal paper tadi, no comment. malas nak comment. tunggu je lah result. oh yea. petang ni saya nak turun main basket. lama gilaaaaaaaaaaaaa dah tak main basket. dah lah sedih tak dapat main basket time ESC under MME department. :( sedihhhh. last year masa main dengan budak2 first year, kitorang yang sangat amatur ni menang no 2 okay! hahahahaha. bangga iiiiiiiiiiii :p okay lah. takpe. dah takde rezeki kan? tak semua yang kita nak, kita akan dapat.

 hahahaha. i wish i could have this! <3
sayang sangat sampai berubah bentuk.

anyhow, congrats to Arsenal and Nogorii :)

SALAM~

28.10.11

saya takut :'(



saya takut.
seriously takut.
those dreams seem soo real to me.
berpinar2 kepala aku bila mimpi tu datang menyinggah2.
it's sooooo not cool okayh.
please, don't be real and come to my life.
i hate you. 
saya takut. :'(

27.10.11

ini cerita 25/10/2011 :)

-- disebabkan aku malas lagi nak bergerak daripada depan laptop ni, aku nak post something lagi :p --

Assalamualaikum! :)

"Kalau buat something tu kerana Allah, insyaAllah, Dia mudahkan jalan tu." :) 
-quoted from somewhere, someone, tapi tak ingat.

ini cerita 25/10/2011 :)

alkisahnya, tarikh ni, genap lah 45 tahun usia mak aku yang tercintaaaaa. :) dan aku dengan adik aku ni memang dah plan nak surprisekan mak aku ni. as dia memang request sangat2 supaya aku balik sempena cuti Deepavali. lagipun memang aku dah lama gila tak balik rumah. last aku balik yang open house raya harituuuuuu. haaaaa. record ni record. mak dengan ayah aku sampai dah 2 kali datang sini nak tengoka ku, jumpa, lepas rindu. malangnya, UIA tak cuti seminggu pun macam sekolah2 di seluruh Malaysia. so, aku call mak aku, kata aku tak dapat nak balik. plus, on 27th tu aku ada quiz and assignment and presentation.(okay, teringat balik kedisasteran siang tadi) so mak aku pun pasarah je lah kan.

jeng3. sekali adik aku msg. "Kak, kau memang tak boleh balik ke? sehari pun jadi lah. buat surprise dekat ibu." TING! dapat satu idea. aku reply, "Nanti akak bagitahu balik macam mana." isnin tu aku call adik aku. "Mel, akak balik esok. bawak kek. tapi nak kena call ayah dulu mintak tolong ambik or kalau dia tak boleh, nak mintak izin balik naik teksi dari ktm." kental tuuuhhh nak call bapak aku buat request gila macam tuuu. so aku pun tempah kek dengan wani, which kek dia tak jadi and aku end up beli dekat Jusco je, and selasa pagi baru aku call ayah aku tanya. dan yang paling best, ayah aku dengan rela hatinya nak join pakatan bertiga kitorang. yes! dah jadi pakatan berempat lah ni.

okay panjang gila cerita, aku dah lenguh, peha dah panas.

dipendekkan cerita, aku pun baliklah. dan memang surprise tu menjadi, sebab ayah aku dengan rela hatinya ikut je arahan aku, "Ayah, jangan bagitahu ibu tauuuu. surprise ni!" and satu lagi, "Ayah, singgah Jusco sekejap boleh? " :) first time tuuuuuuuuu. hohohohohoho. saya pemegang kuasa veto! 

so the plan went smoothly laaaa. walaupun takdelah beria aku bagi salam dengan kek dekat tangan dah siap pasang lilin semua, but still, kecoh mak aku tanya macam2. hehehehe. and the smile on her face, cannot be erased sampai sekarang. I LOVE YOU LAH IBU! 

apa kaitan dengan qoute kat atas tuh?

  1. tahu tak aku plan nak ponteng kelas tutorail Calculus 3 yang ada quiz lazimnya tiap2 minggu semata2 untuk balik and make sure aku sampai ktm kajang before 5? and guess what. kelas cancel! :)
  2. tahu tak aku tunggu ktm dekat kl sentral tu takdelah lama mana puuunnnn. dan aku dapat tempat duduk. selalu2 kalau aku balik saja2 tu, memang harapan lah kalau aku nak dapat train yang punctual and mulalah mulut aku rinagan je nak menyumpah semua benda. 
  3. tahu tak haritu ada special offer dekat kedai kek yang aku singgah dekat Jusco tuh? so kitorang dapat makan kek yang murah dan sedap! :) walaupun at first, aku dah frust kek yang aku tempah dekat wani tu tak jadi, tapi ada jugak pilihan yang lagi bagus Allah bagi dekat aku :)
  4. dan tahu tak kelas BM aku yang aku nak ponteng (jugak sangat2!), berlangsung selama 10 minit je? sebab cikgu aku ada hal! hehehehehe
seeeeeee????? niat aku, baik. nak balik, celebrate birthday mak aku, surprisekan dia, and buat dia gembira. Allah bagi aku bermacam pemudah cara untuk aku balik, tengok muka mak dengan ayah aku yang dah memang sah2 aku dapat pahala, and apatah lagi kalau buat diorang happy and senyum lebar2 nampak gigi. :) senang je nak dapatkan apa yang kita nak, and at the same time, dapat pahala kan?

NIAT tu. 

semua benda asal dari niat. tahukan kalau niat nak tolong orang pun malaikat dah tulis dah pahala dia. belum buat lagi. kalau buat dapat tambahan satu lagi. tapi kalau niat nak buat jahat, malaikat tak terus tulis. tapi dia memang dah sedia kaw2 punya nak tulis. tinggal kau buat dengan tak je. seeee? Allah sayang kita. kita sayang Allah tak? ;) 

err. tak nak comment kalau niat buruk tuh macam mana and apa benda. sebab nanti, tangan ni yang taip, mulut ni yang sebut, mata ni yang baca, buat jugak. cumanya, harapan supaya tak buat tu memang menggunung tinggi lah. 
jom setup niat! :)

and sorry, entry semua panjang2 and bosan2. kosong. takde gambar. but then, hope dapat bagi manfaat sikit. :)

SALAM~

kanak2 ribena

Assalamualiakum! tak jawab dosa! hehehehehe

hari ni hari yang disaster bagi aku. okay. monotonous gila ayat. sebab takde sangat tu kan? hehehehe. takde lah monotonous manaaaaaa. cumanya bak kata hanim, "sebenarnya takdelah berat mana pun something tuuuhhhh. dia based on macam mana kau timbang berat something tuh." yes hanim. sangat betul!

aku memang terkenal dalam kalangan kawan2 aku sebagai seorang budak yang sangat lah kuat merengek. yes, aku mengada. even adik2 aku pun claim that thing. tak habis2 menyakat aku macam lah aku ni gedik sangat. but then, aku admit lah. memang aku mengada. tapi bukan yang tahap gedik terkinja2 tuuuuu. (kot. ke korang rasa sampai tahap tu?) :p small things yang orang lain tak merungut pun, tak berat pun bagi diorang, aku nak merengek sana sini, call orang sana sini. melampau kan? but then, itu mungkin masih cara lama aku yang aku perlu buang slowly to be more mature. sebab yelah. takkan sebab tak boleh nak jawab quiz je kau dah nak claim hari kau disaster kan? siapa suruh tak belajar pulun2? dah tahu ada quiz tu seminggu awal kot. and come on lah. quiz tu 2% jeeeeee. standard lah harini kau boleh jawab exam, ada paper esok hari pulak kau rasa nak terbalik jawab paper tuuuu. kalau semua paper kau boleh jawab, dean's list naik jadi 4.0 ah. kan? so come on lah Najwa Farhana. stop being budak2 yang rasa nak makan penampar. hehehehehe.

dan untuk kawan2 yang selalu dengar aku merengek2, sorry weyh. korang selalu jadi mangsa aku. aku try, aku akan usahakan untuk jadi wanita yang lebih matang lepas ni. no more cakap2 belakang, bagitahu semua orang pasal semua benda sampai semua orang pun tahu apa yang aku nak buat and bla3 whatsoever, and yang paling penting sekali, aku akan try tak merengek2 macam budak kecik yang mintak lolipop besar tuuuu. aku janji aku akan try. tolong jangan condemn aku bila aku tak completely jadi matang in a blink of an eye. kita manusia, sama2 belajar benda baru, sama2 belajar nak improve diri dari hari ke hari. semoga kita semua sama2 jadi manusia yang jauh lagi baik daripada semalam dan semalam dan semalam. :)

p/s : entry ni mengarut. tapi memang khas untuk tatapan diri sendiri sebenarnya. :) tQ!

SALAM~

24.10.11

tak tahu kenapa aku emo tahap gila2 punya. dengan semua orang pun nak ngamuk. tiah datang tanya soalan je pun. muka aku macam nak makan dia. kesian dia. sorry tiah. didn't mean it.

i really need to go home and recharge everything. it's been almost 2 months. saya nak balik. :'(

21.10.11

Assalamualaikum!

ada kawan aku tegur dekat fb, awal bangun? hehehehe. saya dah improve lah! try untuk tak tidur lepas subuh. semua orang tahu kan tak elok tidur lepas subuh? hehehe. so bila dah hari2 pun tak tidur lepas subuh, maknanya mala kena tisur awal lah kan? so memang korang takkan nampak aku lah bila malam buta dok online2 niii. hehehehe. tapi serious. belum pukul 12 aku dah shut down. bukan laptop tau. mata aku ni haaaa :p

heeee. seronok bersenang lenang terdampar online dekat bilik macam ni. semua orang takde dekat bilik. so tergolek lah aku sorang2. hehehehe. hari ini sangat cerah! selalunya pagi Jumaat akan jadi pagi yang paling indah. sebab dia penghulu segala hari :)

i'm not going to talk about last night exam. i can just look at the question and think nothing. apa punya soalan lah macm tu. =,= *sigh*

dah lepas! :)
ini buku pinjam library. semalam punya exam. means, dah lepas jugak! :p

ini yang tengah struggle sekarang. hahahahaha. lawak kan? :P like i care. janji aku lulus nanti! :p

coming sooooooooonnn. 30th october. selamat maju jaya Najwa ! :) (padahal tak sentuh apa pun lagi)

itu sahaja buat masa ini. saya nak keluar! walaupun banyak benda tak settle lagi. hehehehe. bye2!

SALAM~

17.10.11

boleh tak kalau aku nak kata aku lapar? :p

okay. sekarang hujan lebat dekat UIA Gombak. padan lah tadi masa menapak balik ke Ruqayyah, panas terik yang aku rasa, peluh menitik2 dari dahi ke pipi. awan pun cantik sangat2 tadi. gebu macam gula kapas. :)

okay. yang menjadi masalahnya sekarang ni, aku ada kelas sleu pukul 6. macam mana nak redah ni? again, redah hujan lebat macam ni? aku dah redah hujan lebat sekali hari tu. nak pergi kelas sleu Thermo ni lah. lenjun weyh. ni macam manaaaaa? aku nampak bas dekat tepi bilik aku ni. rasa nak jerit, "Pak cik! tunggu sampai pukul 5.45 boleh? saya nak naik bas pak cik. saya ada kelas pukul 6!" -,- nak kereta satu boleh ayah? hehehehehe

oh. mid term manufacturing process 1 tadi takde lah boleh buat sangat pun. aku tak tahu apa aku buat. hantam saja lah labuuuu. hikhikhik. tapi serious best dah lepas satu beban. tapi beban2 lain menggunung lagii. takpeeeee. as long as kita buat something kerana Allah, insyaAllah, kita akan rasa senang dan tak terbeban. :)

ini semua kesan minggu lepas yang sangat stress. hehehehe. betullah janji Allah, setiap satu kesusahan, pasti ada kesenangan. have faith on Him! :)

mood stabil macam ni sangat susah nak dicapai sebenarnya. thank you awak. for make things clear and at least, i know that we won't be in that situation again. at least, for now. itu satu kelegaan. and of course, terima kasih Allah sebab bagi peluang untuk still sedut oxygen supaya boleh terus improve diri. jom topup iman! :)

mari asar dan pergi kelas!
SALAM~

16.10.11

baru pagi tadi ber Fit For Fun race sempena CONVEST. malam buta, pukul satu pagi, 3 anak dara comel masak maggi. dah habis maggi 3 bungkus share 4 orang, bancuh cucur udang yang segera tu pulak. dok lah menggoreng dan melantak sampai pukul 2 tadi. now, masing2 dah senyap masuk compartment masing2. dan disebabkan aku dah tidur tadi, sejam, aku kena habiskan satu chapter ni. lambat gila aku baca. macam kanak2 baru belajar mengira.

 ini gadis comel satu. 

ini gadis comel 2.

ini gadis comel 3.

dan ini gadis comel 4. 

:p


by the way, that's not the point.

___________________________________________________________________________________

Assalamualaikum.

tahukah korang, Allah tak pernah tetapkan masa bila kita boleh nak berubah. Dia jugak tak pernah jemu tunggu kita cari Dia. teringat akak study circle dulu cakap, "Allah kan kekasih kita. Dia jealous tau tengok kita lama2 dengan orang lain, benda lain." okay. now I missed study circle banyak2. tak suka leadership class yang macam apa. at least dulu, seminggu sekali dapat jugak makanan hati ni. adussss. double up your effort untuk tambah iman jom? :)

Prophet S.A.W reported that the devil said to Allah, "i shall continue to lead Thy servants astray as long as their spirits are in their bodies. Allah replied, "(Then) I shall continue to pardon them as long as they ask for My forgiveness."

see? Allah dah janji. so, apa tunggu lagi? Allah takkan pernah mungkir janji Dia. no matter how big dosa yang kita dah pernah buat, jangan hesitate untuk turn back to Islam yang sangat indah. 

peringatan untuk diri sendiri sebenarnya. :'(

p/s : saya bersyukur saya ada kawan2 yang boleh hold saya kuat2 anytime saya rasa macam nak tersungkur dengan nafsu. 

SALAM~

15.10.11

T

Assalamualaikum.

okay. enough study atas katil. puas dah katil tu tampung aku. bukan setakat tidur. semua pun atas katil. now, dah dekat atas meja dah.

tahukah korang yang aku nak sangat2 pergi Islamic Performance Night tuuuu? ohh. untuk kamu2 yang bukan student UIA, event malam ni ada talk and persembahan sikit by several artist. ini bukan sebab nak pergi tengok artist tau. ini sebab rasanya dah lama sangat2 aku tak pergi dengar talk2 yang boleh jadi salah satu santapan rohani. tapi aku sangat berbelah bagi antara nak tinggal buku manufacturing process ni dengan tak pergi dengar talk2 tu semua. ada Wardina kot. mesti dia banyak gila benda nak kongsi dengan semua especially pasal penghijrahan dia. tapi aku end up pilih nak study dekat bilik, jadi looser sorang2 sebab semua orang pun pergi. sebab semua orang pun takde exam macam aku. nope. i mean, roommates aku semua free from lusa punya exam. aduhai.

alamak. dah berbunyi guruh dekat langit. *sigh*

kalau hujan ni karang, aku kena off laptop. bila aku kena off laptop, maksudnya takde lah aku boleh belajar. notes semua dalam laptop kot. nak print guna printer yang baru je beli, kertas pulak A4 takde. aduhai. seems like everything doesn't belong to their own places. kan? nak buat tu, ada ni. nak buat ni, ada tu. i've been always stuck in this kind of situation. where I have to choose between two things that I really want to grab both. and at the end of the day, aku sedih sendiri. :'( tak suka. ke sebab dah lama tak balik? tak recharge battery? tak update antivirus diri sendiri? waaaaaa. SAYA HOMESICK! ni kalau cakap dekat ibu esok ni, confirm dia bebel. siapa suruh tak nak balik? akak yang pilih sendiri tak nak balik tu kan? ala buuuu. bukan sengaja2 tau! nak sangat2 balik. i miss home badly :'(

and, tolonglah berhenti tanya mana dia. dia ada je hidup dekat atas muka bumi ni. sebabnya aku sure, kalau something bad happened to him, i'll definitely know. cumanya, specifically, aku tak tahu dia dekat mana. let Mr. Time do his job. aku tak nak masuk campur. ada jodoh kitorang, aku jemput korang semua. i'm sick of thinking the answer that I never know. he's doing fine, at least. dan soalan korang akan buat aku rasa lagi teruk. tolonglah bukan sekarang. aku nak exam kot. and you, that unsettle things between us, please. let's have a meet and solve it. i'm tired of this. enough said. don't let me giving up. i;ve said it before. don't.

p/s : t.i.r.e.d.
SALAM~

9.10.11

Shoot.

Apa yang aku dah buat niiiii?? aku tidur sepanjang hari! tak produktif langsung hari ahad aku! damn. quiz berlambak. assignment menggunung atas meja tu. aku boleh tidur macam orang gila tak jumpa katil setahun ni apasal??? gila weyh. sumpah gila. tadi lepas update blog yg before ni, terus tidur. and now, bangun2 terus update blog? wth. memang lah aku ni gila. dapat apa je tidur satu hari? orang lain dapat panjat Everest. dapat kerja nak tambah duit. dapat main basketball. aku? habuk pun tara. assignment tak siap. next few nights takkan cukup tidur. ni siap dapat taik mata extra. huh. rasa nak mencarut dengan diri sendiri. k bye.

"Suka-suka, dapat duka"

Subahanallah. menitik2 air mata dari Asiah ke Ruqayyah semalam. ada yang menitik jatuh ke bumi, ada yang sampai dekat tudung je. aku pun tak tahu kenapa. semua orang yang passed by aku, pandang dua tiga kali. dengan muka yang bermacam2. siap dengan muka yang ada question mark besar gila pun ada. don't worry sisters. i'm okay. :) but seriously, aku malu dengan korang. hehehe. kalau jumpa lepas ni, jangan tanya tau? and jangan jugak cakap, "Eh, ni lah budak yang menangis air mata menitik2 harituuuuu." jangan eyh? aku mintak jasa baik korang, jangan. SEGAN! hehehehe.

inilah akibatnya bila emosi sangat tak stabil dan ditambah dengan badan yang exhausted tahap tak ingat. pukul 8 pagi keluar bilik, pukul 10 malam pun belum sampai bilik lagi. it;s more than 12 hours okay. fine aku yang pilih. pasal emosi, aku malas nak tulis dekat sini. yang pasti, memang aku sedih sangat2 semalam. tak terkata. marah yang bertukar jadi extremely sedih, dan membuatkan kilang air mata aku bekerja. so kawan2, sila jaga diri masing2 dan perasaan juga. nanti tak stabil macam aku, mulalah malu macam apa. jalan pun dah tak betul sebab watery eyes. kabur semua. sikit je lagi nak masuk longkang semalam. aduhai. nak balik! uia kejam. :'(

Who cares when I hurt? sisters dekat uia ada! :p jangan jeles eyh :p 

And, to explain the tittle, semalam pagi sampai petang, memang aku bersuka ria dengan budak2 Steadfast. tu yang malam macam orang gila menangis depan semua orang. tak tahu malu betul. :p


SALAM~

4.10.11

belajar itu satu jihad

Assalamalaikum! :)

majoring tu memenatkan. seriously. kau selama ni buat semua benda ramai2, so penat and susah tu tak de lah rasa sangat. bila semua benda kau nak kena buat sendiri, haaaaaaa. kalah vvvvvip. ada je kerja kau nak buat. memang terkejut jugak mula2. tapi, insyaAllah boleh lah. 7 subjects je. spm dulu kau ambik 10, okay je? hehehehe. alaaaaaaa. alasan je semua tuuuu. pasti boleh. kan Malaysia boleh? :)

dan untuk pengetahuan korang, aku dah berjaya register untuk ambik driving license! aku dah pergi dengar lecture dia yang 5 jam tu. next step, aku tak tahu lagi bila aku nak pergi ambik test computer tu. nanti2 lah. bagi lepas minggu ni dulu. sesak nafas aku. quiz dengan exam berderet2. tapi, seriously!

NAJWA FARHANA DAH REGISTER UNTUK DRIVING LICENSE! 

hahahahahaha. looser kan aku? dah nak 21 pun kot. alaaaa. chill lah. beter late than never kan? tapi, cuak sebenarnyaaaaaaaaa. mana reti bawak kereta! omg. tapi ibu kata, tu lah dia nak ajar tuuu. yang akak bayar beratus2 tu, tu dia nak ajar bagi pandai lah tuuuuu. akak boleh je buat semua benda sebelum ni, i'm sure, u'll definitely doing fine untuk lesen ni jugaaaakkkk :) thanks lah ibu! you always have that faith on me. :) tak sabar nak berjaya tambah satu lagi skill dalam diri sendiri. kita kena naik satu level dari diri kita yang sekarang ni. set your goals guys! :)

p/s : jangan lupa, belajar itu satu jihad. :)
SALAM~

3.10.11

I'm back !

Assalamualaikum! :)

saya kembali kawan-kawan!

setelah berbulan laptop tersadai, akhirnya, dia pulih! oh my. gembira gila bila dah boleh nampak balik tulips on the dekstop. memang tak dinafikan, menggelepur hidup takde laptop ni. banyak benda tersangkut. hahahaha. takdelah. macam susah sikit. since nak pakai untuk study kan. susah nak pinjam2 orang ni.

dan, since internet dekat bilik ni dia connect sendiri, lagilah aku happy! maknanya dia cukup kuat lah tu kalau dah boleh connect sendiri. sayasuka! <3

okay lah. aku ada 2 quiz esok. thermofluids and material science. nak pergi mandi. jangan lupa Maghrib ye kawan2! saya dah! :)

p/s : jangan lupa doa supaya Allah terima amalan kita! esp ; solat. :)
SALAM~

9.9.11

HARI NI DALAM SEJARAH

Assalamualaikum! :)

nak tahu kenapa tajuk post ni macam menarik? hahaha. bagi aku, it does! sebab apa? sebab semalam memang sejarah lah dalam hidup aku. nak tahu apa? AKU BALIK RUMAH PUKUL 11:00 MALAM. perlu ke aku besarkan lagi? MALAM. okay dah cukup besar. itu pertama kali seumur hidup aku. pelik? looser? suka hati lah korang nak cakap apa. sebab, memang mak dengan ayah aku treat kitorang semua macam ni. dulu lagi teruk. sampai ke muka pintu rumah orang tu dia hantar aku kalau nak pergi mana2. teruk ke? yes dulu aku memberontak gila. rasa nak ngamuk setipa kali dia cakap, "tak boleh!" tapi aku rasa, tak ada salahnya apa yang parents aku buat. cuma aku akui lah. sedikit keras. so, orang2 yang berjiwa kental macam kitorang ni je lah yang dapat menahan. :)

oh ya. aku balik semalam lambat sebab menghadiri gathering raya batch aku. cop. did i use menghadiri? okay. itu skema. join sudah. hehehe. macam biasalah. dah hujung masa baru aku nak mintak permission apa semua. dan yang sebenarnya, aku rasa mak aku tak tahu pun kitorang masak sendiri semua. kot. hahahaha. so memang kalau dah kau anjurkan event and dari a sampai z kau buat semua, memang tak lah sejam dua je boleh settle and siap semua and cabut balik kan? so, sedikit miscommunication berlaku di situ. so, sorry bu! :)

and sila jangan tanya diorang marah ke tak. sebab aku memang tak tahu. pukul 9.30 mak aku call, tanya dekat mana, aku still dekat rumah adzrin masa tu. cumanya dah naik kereta lah. tengah bye-bye semua orang. dari bukit jelutong tu, nak sampai rumah aku, sejam jugak lah. plus, pieq hantar gha dulu. so, dalam kereta memang aku menggigil. habis semua orang aku kacau, bagitahu aku cuak. sampai rumah, memang dah gelap. terketar2 call adik aku. tapinya caaaiiitttt. dia tak angkat. tidur sudah rupanya. try jugak kumpul kekuatan and dial number ibu. 2 kali, tiba2 pintu pagar terbukak. yes, rumah aku guna autogate. memang takde harapan lah kau nak masuk dalam at least tidur depan kolam ke kan. kalau mak aku mengamuk semalam tu, tak bukak pintu, memang tidur lah aku dekat luar pagar depan tong sampah. haaaaa. kecut semua organ dalaman aku. masuk2, aku tahu mak aku baru bangun, and tak pernah2 aku buat, errrr, buat tapi jarang, salam mak aku and naik atas. haaaaaaa. takde pun kena bebel apa. tapi aku tahu, memang mak aku marah. ayah aku? dia tak tahu ni. kalau dia tahu, mahu kena basuh pieq dengan ungku tuuuuuu.

oh by the way, thank you so much dekat ungku dengan pieq. ungku, sebab dialah orang yang aku contact untuk gerak sekali dari kajang ni. walaupun sebenarnya yang aku tumpang tu, kereta pieq. hehehehe. pieq pulak, thanks sebab sudi hantar aku depan pintu pagar rumah. siap tanya nak kitorang hantar sampai depan pintu depan ke? yelah. hantar balik anak dara orang lambat2 kan. and jugak sebab tunggu sampai mak aku bukak pintu pagar. thank you2. cuak jugak duduk depan rumah malam2 buta sorang2 kan. haiiishhhh.

pengajarannya, sila jangan balik rumah lambat kalau tak nak rasa semua organ dalaman kecut-berut macam aku. anyhow, semalam sangat best! dapat tengok shah main organ. organ rasanya sebab bukan piano. hehehe. dapat main masak2 dengan semua orang. dan yang paling penting, dapat jumpa ramai kawan lama yang ada, aku tak jumpa dekat 4 tahun. memang betullah sampai tujuan hari raya ; untuk melawat saudara mara. :) till death tears us apart okay friends? and yes. semalam aku dapat satu pengalaman berharga. thanks to all :)

tiba2 rasa kosong. apasal?

SALAM~

7.9.11

fuh fuh. Assalamualaikum! :)

apa khabar semua? seronok berhari raya? sakan na? berapa kilo dah naik? heeee.

lama kan aku tak update. dah cakap dah haritu. akan menyepi sekejap. mood raya lah. buat apa update2 blog kan? tak cool tau anak dara duduk mengadap laptop online tak henti2. hahahaha. no offence eyh. alamak tak reti eja. correct me okay. takdelah. cumanya, mak aku confirm membebel sepanjang zaman kalau aku buat macam tu. kalau mak korang okay, takpe. :)

so, apa cerita raya? aku suka kalau makin lama kita hidup dekat dunia ni, makin banyak pengalaman and ilmu yang kita kutip. then buat panduan and pengajaran dalam hidup. takde lah sia2 kan. okay. takde point. oh by the way. saya dah semakin tak kisah sekarang. lantak pi lah apa nak jadi pun. saya kuat ohh. hehehehe. Allah ada lah. tak kisah tau kalau takde kau pun. tukar lah. aiman tak kisah tu jadi najwa tak kisah. boleh? eh, suka hati aku je kan? :p hahaha. takde motif. okay lah. malas nak taip dah. bye! SALAM~

26.8.11

pre-Eid

Alhamdulillah. baru sedawa lepas makan maggi. :p

hahahaha. alkisahnya, lapar gila kot. letiih. seriously letih. aku tak tahu kenapa badan lemah gila. pantang buat kerja sikit, letih dia macam kerja buruh. dear badan, jangan lah tua sebelum umur dia okay? :) *lari tajuk dah ni. 


tadi siap beli 2 pasang lagi baju kurung. untuk raya ni je, aku ada 5 pasang baju kurung. banyak tak? alaaaaa. jangan lah cakap banyak. ini untuk pakai hari2 pergi kelas jugak nanti taauuuu. hahahaha. ye lah. saya kan student UIA yang mematuhi dress code. :p dan tadi, dari petang, meneruskan misi mencari kasut raya. aku beli kasut raya 3 tahun lepas kot. 3 tahun dah aku pakai kasut tu. takkan tahun ni aku nak pakai kasut tu lagi kan? haaaaaaa. yang aku berkenan semua takde saiz. yg last dekat Rorine tadi pun, dia kena pergi ambik stok. kalau muat yg saiz 9 tu. kalau tak? beraya denagn crocs lah aku. seingat aku, zaman2 aku tak jumpa kasut sebab takde saiz ni dah 4-5 tahun jugak berlalu. ni nak muncul balik pulak? tak lawak tau time2 nak raya ni. hehehe. okay lah. sekarang ni, semua orang tolong doakan aku dapat eyh kasut tuuu. hehehe. tak berfaedah? berfaedah lah! korang dapat pahala tau! hehehehe. terima kasih :)


tahu tak perasaan bila everytime kau pegang barang, semua orang menjerit panggil nama kau to help them choose thing for them? last2, aku end up dengan tak beli pape. berhari2 aku face benda ni. orang lain semua dah settle tahu? hailaaaaaaa. tak kisah pun sebenarnya. aku serious tak kisah. sebab apa yang aku tahu, responsibility nak gembirakan semua orang lagi besar daripada untuk diri sendiri. dan perasaan bila dapat gembirakan orang lain esp ibu, sangat lah best. tak tipu. try lah. sangat worth kau lawan hati kau yang meluap nak tengok handbag tu, kasut ni bila last sekali nak balik, kau tahu mak kau puas, adik2 kau puas. kau jauuuuuhhhh lagi puas. pendek cerita, kalau orang happy, kau pun automatically akan jadi happy. lagi2 orang yang kau sayang kan? nothing can buy their smile tau. :) it's just you. yes you. :)

dan tadi, aku happy sangat sebab ada jugak manusia yang courtesy dia tinggi. aku susah nak jumpa orang melayu yang akan panggil Miss, Madam or Sir untuk orang lain. biasalah. style mak cik2. "KAK, air kelapa satu." takpun, "PAK CIK, kebab ayam satu." *ni selalu jadi kat bazar Ramadhan kan? :p  haaaa. sejak bila diorang jadi kakak dengan pak cik kau? sejak bila? semalam? ke petang tu je darjat diorang diangkat? lepas tu? hehehehe. nooooooo. aku tak kata salah panggil macam tu. just, macam tak sopan. kesantunan Bahasa Melayu pun ada level dia. so, observe word that you use okay?

okay lah. aku letih dah. perlu tidur. esok last touch up rumah before berangkat ke Pekan, Pahang Darul Makmur. selamat memandu bagi yang memandu pulang ke kampung halaman! jangan sampai tak puasa pulak. :)

p/s : tak sabar nak ambik lesen. :p

p/s 2 : ni macam bakal jadi last post aku sampai lepas raya. so, SELAMAT HARI RAYA SEMUA! MAAF ZAHIR DAN BATIN! *kalau ada post lagi lepas ni, aku wish lagi! :p

SALAM~

24.8.11

takde kerja

seronok tahu bila tengah kemas rumah, keluar lagu raya dekat radio. huahuahua. nasib baik aku tak berjoget atas tangga. kalau tak mesti dah tergolek macam nangka busuk. hehehe.


*gambar sekadar hiasan :p


oh btw, aku still tak jumpa kasut dengan beg raya. okay. beg takpe kot kalau tak jumpa. kasuuuuutttt. kang aku pakai crocs dengan baju kurung kang. naya tak? nganga semua orang tengok. atas okay dah(kot), sampai bawah, kelip2 mata nenek aku kang. hehehe.

oh ya. dan tudung bawal. awat susah sangat nak jumpa eyh? tahu tak muka aku ni memang kena pakai yang bawal je. tak boleh yang lain. adik aku marah gila aku pakai selendang, tudung indon, etc. tapi raya ni macam semua kena pakai dengan selendang jeeee. macam mana? haihhhh. oh yea. Encik pun tak suka aku pakai selendang. bukan aku. semua perempuan. pelik katanya. cantik apa macam tu? huahuahua. dia ni tak pernah pun tengok aku pakai selendang rasanya. tapi awal2 dah warning, "Awak kalau pakai selendang nak keluar dengan saya, kita cancel keluar eyh." haaaaaa. amacam? benci sangat tu namanya. apa2 lah awak. saya yang menurut perintah ni. aku pun tak berapa nak ada selendang. tapi aku pakai jugak kalau dah baju yang ada tu, memang beli selendang untuk pakai sama dengan dia. hahahha. ayat pening.

okay2. takde motif sebenarnya ni. saja2 bosan. hehe. kalau ada siapa2 yang tahu mana nak carik kasut cantik dengan tudung bawal, let me know okay? tapi tapi tapi. please, jangan jalan tar. letiiihhhhh nak sampai sana. hehehe. demand tak akak? thank you! :)

SALAM~

20.8.11

Assalamualaikum ! :)

pukul 2.30 petang, lepas ayah hantar Aiman pergi sekolah, "Air cond kereta tu rosak. macam kena tipu je service harituuuu." ibu, "Akak, siap. 5 minit lagi kita pergi hantar kereta. teman ibu sebab ayah suruh tunggu tengok apa yang diorang nak service."

hooooooooohhhhhhhhhhhhhhhh ? tunggu dekat bengkel? okay fine. *pasrah gila naik atas sarung cardi dengan belit shawl macam apa*

sampai bengkel, abang tu kata 3-4 jam lagi siap lah kereta ni. dan masa tu, jam aku yang dah nak mati ni, tunjuk pukul 2.57 petang. abang tu suruh pergi mana2 dulu. as dia kata takkan ank tunggu dekat situ kan. tapi disebabkan ayah aku suruh jugak tunggu, aku dengan ibu pun landing baik lah atas sofa dekat dalam bengkel tu tengok tv. p/s, bengkel ni ada Astro okay! ;p so aku pun tengok lah tv tu macam dekat rumah aku sendiri. lepas Chuck, CSI. lepas tu Hawaii five-0. lepas tu Merlin. lepas tu Al-Kuliyyah. lepas tu Syurga cinta. satu2 cerita aku khatam except for Syurga cinta. haaaaa. lama tak?? :p sampai lah pukul 7, aku pun pergi beli makanan berbuka untuk mak aku.

rest sekejap.
letih sangat. tapi nak update jugak! :p

balik je dari beli makanan, spare part dah sampai. Bro Mike tengah main skru2 benda alah dispenser dekat kereta ibu dengan 3 lagi jejaka handsome belakaaaaaaa~ hahahaha. mode gatal melampau2 masa ni. tahu tak yang aku tunggu berjam2 sampai sakit bontot tuh aku tunggu apa? tunggu spare part tu datang melayang dari Segambut yang jam. adoih laaaaa. kesian tak aku? grrrrrr. nak marah pun tak guna sebab dah memang kena tunggu dekat situ kan? nasib baik ada cik Mutiara Faeeqah teman saya. thank you Pearl! :) dan kitorang pun berbuka lah dengan jayanya dengan 5 lelaki handsome dekat bengkel. ini pengalaman pertama yang takkan dilupakan! hailaaaaa. pengajaran dekat sini, rajin2 lah service kereta korang.

ini tak masuk lagi cerita huru-hara aku dengan adik aku nak pergi berbuka dengan kawan masing2. aku paling kesian dekat adik aku sebenarnya. kawan2 dia dah set semalam, tapi sebab mak aku suruh pergi dengan aku sekali harini, dia pujuk kawan2 dia buat harini. tup2, dia tak jumpa pun kawan2 dia tadi. semua dah balik. 8.30 dah kot aku sampai Jusco tu tadi. aku dapat lah jumpa kawan2 aku sebab diorang baik hati tunggu. lagipun kitorang dah besar kan. mak ayah takde risau sangat. adik aku ni baru 16 tahun dengan kawan2 dia. of course lah kena balik awal. Ramadhan pulak tuh. dengan dah janji dengan kawan dia nak ambik dekat rumah budak tu lagi. dah lah budak Farah ni(kawan adik aku yg kitorang ambik dekat rumah tu), family dia semua keluar. berbuka dekat luar. tak ke naya kalau budak ni tak jadi keluar berbuka? dia berbuka buah tamar je tahu..... aduyai. aku paling kesian dekat adik aku, dengan of course lah mak aku.

nak cerita ke pasal mamat 4 ketul tuh? tak payah lah ye. tak larat dah. lagipun, macam sweet sangat je nak cerita dekat sini. dan cuak sebenarnya. itukah perasaan bila macam mak korang suka kat orang ni and bla3? aku tak pernah mengalami kejadian2 luar alam macam ni. so, aku macam janggal nak mampus and tak berani nak pandang sape2. SEGANN!!!! biarlah nanti aku sambung cerita dengan Pearl je. hehehehe.

oh btw, berjumpa lagi dengan kawan2 lama, sangat best. walaupun sekejap and rasa gila bersalah sebab again, aku lambat lagi dan diorang tunggu aku lagi, dan aku datang dengan serabainya, dan nasib baik tak kena salam nenek kawan aku, still, aku rasa korang terbaik! THANK YOU GUYS. a big thank you to all of you :)

okay. ayat belit2 dah ni. dan yes, ada yang tak sampai dalam entry ni. takpelah. tak larat sangat2 dah sebenarnya. mahu tidur. esok akan jadi hari yang panjang jugak. so. good night semua! sila maafkan semua orang sebelum tidur termasuk saya :) TQ!

ini kawan2 saya yang OHSEM! :)


SALAM~

18.8.11

Random!

awww~ romantic gituu <3

nanti dah tua, nak jalan2 macam ni jugak dengan Encik Husband boleh tak? *wink2*

oh nooooooo..... tak nak lonely macam ni please~

simple yet, beautiful! 

okay. rumah kita wajib ada benda ni eyh Encik Husband! WAJIB!

a dine like this would be nice for anniversary celebration kan? 
nanti nak bagi ayah dengan ibu satu reservation lah! :)

ini just google. kalau tumblr? tumblr lagi best ohh. tapi aku punya tak cantik. orang lain punya cantik! :)

18 Ramadhan

Assalamualikum! :)


hari ni dah 18 Ramadhan. malam ni, 19 Ramadhan. dah nak habis second phase, phase pengampunan. amacam investment untuk akhirat? 


Rugi dibiarkan Ramadan berlalu tanpa amal.
Rugi dibiarkan masa berlalu tanpa amal.
Kalau malas solat sunat 20 rakaat, boleh solat sunat 8 rakaat.
Kalau malas solat sunat, boleh buka dan baca alQuran.
Kalau malas buka alQuran, boleh baca ayat alQuran yang telah dihafal.
Rugi dibiarkan Ramadan berlalu tanpa amal darimu.
Belum tentu Ramadhan seterusnya kita sempat bkn.



nah. kalau biarkan, rugi kan? takpe. walau korang tak sempat nak buat semua ni, gembirakan hati mak dengan ayah pun takpe. mampu tolong ibu masak dekat dapur pun dah okay. semua amalan baik kita kan dikira? :) usaha okay? chaiyok2! 


hahahaha. takde motif sebenarnya update blog ni. saja2 je. cumanya hari ni, rasa macam everything goes smoothly. seriously. best je. mungkin sebab tengok Jin Notti tadi? huahuahua. takde motif. kesian je korang baca post yang tak memberi faedah ni. takpelah. abaikan. hehehe. oh by the way, selamat berbuka dunia! :)


p/s : aku pening dengan font ni. macam apa je nak betulkan. abaikan lah. kalau korang pening, sorry! :)
SALAM~

16.8.11

Aminkan ramai2 boleh?

Demi Cinta Allah | iluvislam.com + discover the beauty of islam

bacalah. aku tak terkata baca. :'(

Cari kekuatan :)

Assalamualaikum! :) 

tadi bukak FB, dan jumpa video dekat bawah ni. tengok lah.19 minit je. tak lama pun. :)


kalau Wardina boleh, aku pun boleh, kita semua pun boleh kan? jangan pernah berhenti berdoa. doa senjata paling kuat yang kita ada. soft reminder untuk diri sendiri dan semua. :) "cari kekuatan tu." ayat yang paling aku suka. that explain the title.

SALAM~

14.8.11

Mr. License

Assalamualaikum :))

Tahukah korang yang aku takde lesen kereta lagi di umur yang dah nak masuk 21 tahun ni? yes. gelakkan lah aku. sila. memang looser aku ni. tapi aku takde lesen ni bukan sebab apa tau. sebab aku yang tak nak masa ayah aku offer mula2 duluuu. and sekarang, bila dah takde cuti semua, padan dengan muka aku sebab dah macam payah sikit bila nak ambik lesen. unless, ayah aku bagi green light nak ambik lesen dekat UIA. heeee. angan2 tinggi ni. beria2 hari2 cakap dengan ibu, nanti ambik dekat UIA dengan kawan, murah and bla3. sekali Encik Mohd Hudzir tak benarkan. macam mana? nangis kuat2 meraung2 sambil berguling2 boleh? hahahaa. macam desperate gila nak lesen kan? okay. aku admit.

AKU GILA2 PUNYA NAK ADA LESEN SEKARANG NI!

impian aku banyak. dan baru aku sedar, most of it can be achieved dengan adanya lesen. motor tu reti bawak je cukup dah kot. hehehe. wahai Encik Mohd Hudzir, sila bagi green light eyh? i need it. please? :) i'll love you more!

p/s : banyak benda dalam kepala yang nak ditulis. tapi semua end up dekat draft. hahahah. sengal.
SALAM~

12.8.11

jom dengar cerita aku jom!

Assalamualaikum! :)

nak kongsi benda yang aku dok pot pet pot pet dengan kawan aku hari tuuuu. Jepp nama dia. hahahahaha.

korang percaya pada nasib tak? aku percaya! bukan tilik2 nasib tu tau. ni kira macam nasib, rezeki yang Allah dah tetapkan untuk kita. kenapa? sebab semua orang memang dah ada bahagian masing2. percayalah, Allah Maha Adil. Dia tahu apa yang Dia bahagikan untuk semua hamba-Nya. heeee.

okay2. aku proceed. actually, banyak sangat benda yang aku borak dengan kawan aku yang dah dekat nak 5 tahun tak jumpa ni. banyak. serious banyak. and most of it, bagi aku, berguna. pasal nasib and rezeki ni, dia nak terbang jauh ke Perth daaaahhhh. by the end of this month rasanya. bukan untuk sambung belajar okay. untuk kerjaaaaaaa. KERJA okay. sebagai chef rasanya. haaaa. rezeki kan? dia ni aku tak berapa nak sure excel ke tak spm. tapi, dia start life dia yang lepas sekolah ni, dengan bekerja sebagai chef dekat mana entah. and dia naik, naik dan naik. sampai lah dia ni jadi macam supervisor untuk few cawangan. haaaa. tak ingat dah aku. kalau salah sorry eh Jepp! :p then baru lah dia further study dekat KDU, ambik culinary. and baru je habis, tapi tak grad lagi, means takde scroll lagi dalam tangan, orang dari Perth dah datang untuk interview diaaaaaaa. see? kalau bukan rezeki, apakah ituuuu?

kat sini, aku bukan nak highlight yang rezeki tu datang bergolek tanpa korang usaha. tapi, kita tak pernah tahu rezeki kita. betul kan? orang yang excel spm pun belum tentu kerja hebat gila2 nanti. sama lah dengan orang yang 4 flat setiap sem. kejayaan sebenar kita tak terukur dengan result yang lepas2. yes, aku tak nafikan itu penting. tapi kita tak boleh bawak benda tu satu2nya je untuk apply kerja. ATTITUDE is benda yang paling penting. how you bring yourself depan orang. first impression orang yang tak kenal kau sangat penting. communication, macam mana kau punya sense of humor. benda2 ni tak boleh take for granted. ewah2. aku berkata2 macam aku ada semua ni kan? tak2. ada yang aku takde and kalau aku ada pun, banyak lagi aku nak kena improve. ini kira macam reminder untuk aku dan korang. untuk KITA. :)

actually macam banyak je sebenarnya yang kitorang membebel. ye lah. Cheras nak ke Semashur tu bukan dekat2 tau. kalau Jepp bawak, ada lah dalam setengah jam. (nak tercabut jantung aku naik kereta dengan dia ni.) tapi susah nak ditulis dekat sini. hope, apa yang aku tulis ni, walaupun sikit cetoet, boleh buat kita semua sedar sikit. aku pun, banyak benda sedar. sedar lah buat masa sekarang ni. nanti2 aku apply ke tak, wallahualam. hehehehe. :)

weh Jepp. thank you banyak2! kasik tumpang, melayan aku membebel, nasihat aku panjang lebar, dating paksa dengan aku dekat sungai menyendat bak kata kau, and of course, for the friendship. kau kalau lupa aku, siap ah! hahahaha. selamat berterbangan ke Perth, nanti. take care okay! :)

lapar tak? lapar tak? takde motif ni. :p


p/s : kira sebenarnya ni post untuk Jepp lah kan? hahahaha. :p
SALAM~

10.8.11

formspring.me

ask ask ask http://formspring.me/najwahudzir

to whom that may concern

aku rasa aku kena clear things up. kau jangan nak tambah kekusutan yang ada dalam kepala aku. funny jokes kau yang funny lah sangat tu, bukan datang tepat pada masa dia. kau jangan nak menggelabah ayam macam apa je cakap bukan2 okay? aku pun tak faham kenapa kau nak sebut all the bla2 things yang aku rasa at the moment, nak hempuk je kepala kau. ada eyh manusia dalam dunia ni yang menggelabah nak tahu itu ini pasal orang yang dia tak pernah nak pandang sebelah mata pun before this, dan bila dia tahu from others, nak kecik hati semua. kawan baik? apatah lagi. i never ask for your story. kau pun tak pernah heran dengan aku. pernah kau datang dekat aku cerita pasal hidup kau? sebab aku rasa aku ni kawan yang kau boleh nak carik bila kau susah je. bila kau down ke, nak mintak tolong apa2 ke, boleh lah aku carik kau. kau akan carik aku bila kau ada kepentingan kau je. aku panas hati gila bila kau sarcastic macam2 okay. kau siapa? aku siapa? kau nak suruh aku buat tindakan kejam tak mengaku kau kawan aku langsung ke? cukup weyh cukup. kadang2 aku rasa aku yang bodoh. ramai dah kot orang cakap dengan aku macam2 pasal kau. tapi aku still nak backup kau sebab aku rasa aku kawan kau. tapi bila kau buat macam ni, aku rasa macam aku nak delete je kau. cumanya aku macam tak boleh. i just couldn't. takkan sebab ni je aku nak mengamuk macam singa betina kan? tapi tolonglah, kalau kau baca post ni, dan kau sedar siapa kau, aku nak kau tahu, aku tak suka kau buat perangai macam ni. wrong timing lah bro. yes, aku panas hati sekarang and aku boleh je nak cakap macam2 macam ni. when the time comes, aku akan okay dengan kau. tahukah engkau, diri kau yang kau rasa patut jadi kawan baik aku, yes engkau, aku ni seorang yang sangat senang nak lupa apa yang orang pernah buat kat aku. dan termasuk lah engkau, kalau nanti marah aku dah reda ditambah pulak dengan pemahaman kau yang aku tak suka dengan apa yang kau buat ni, aku akan lupa. aku akan maafkan. tapi till then, sorry lah bro. banyak sangat benda kecik yang kau dah buat sampai bila tahap ni, benda ni kecik je jugak pun, aku tak boleh nak control dah. hope kau faham.


Respect people's relationships. There's so many other fish in the sea, so why mess with the one that's already 
been caught?


9.8.11

mix

Assalamualaikum. :)

okay. cuti yang UIA bagi cukup2 dua bulan ni, memang aku buat waktu aku berehat je lah. nak kerja, sebulan tu dah puasa. walaupun itu bukan sepatutnya jadi alasan kan, tapi yang paling besar alasan dia, of course lah parents tak kasik. hehehehe. alaaaa. lagipun, aku banyak sangat join program. errr. banyak ke? heeee. takde lah. first weekend yang aku cuti, pergi program dekat bukit cerakah. next weekend nya, program dekat puchong. next weekend, ada malam amal on sabtu, ahad ada reunion dgn kawan lama skdb yg 9 tahun tak jumpa, malam tu terbang ke seremban. duduk seremban seminggu jaga iman dgn haikal. isnin tu dah puasa, balik kl. minggu lepas ni, sabtu petang sampai ahad pagi, ada program sikit dekat semashur. haaaaa. inilah cuti yang aku rasa macam agak terisi. but still, aku rasa bosan and tengah kira2 lagi bila nak balik UIA. which is, ada 4 kali isnin. lagi. hahahaha. mengarut tak aku? :p

oh ya. malam ni aku akan berperang. untuk satu subject yang majoriti budak engine kena ambik tapi bukak satu section je. apa lah yang UIA kedekut sangat section pun aku tak tahu. dah lah subject ni pre requisite untuk subject next sem aku. kalau aku tak ambik sem ni, sem depan aku bakal tak boleh nak ambik subject yang lain2. zaman bilanya aku nak grad wahai UIA oi? kau nak ke mengadap muka aku lama2? hailaaaaaaa. hehehehehe.

dan, perasaan untuk hari sabtu petang sampai ahad pagi dekat semashur, tak boleh nak disampaikan. semua ada. jumpa kawan2 lama. tak terkata. lebih kurang 4 tahun dah aku tak jumpa diorang. and Jepp yang menumpangkan, terima kasih. walau ada cerita di sebalik cerita, takpe. aku bersyukur sangat2. thank you korang. betullah kalau orang kata, kawan sekolah takkan sama dengan mana2 kawan yang kau boleh kutip sepanjang hidup kau. korang tetap yang terbaik! aku nak korang tahu, aku sayang korang sangat2! tak terkata. couldn't imagine hidup aku, kalau korang tak pernah muncul sebagai kawan aku. okay. sedih.

SALAM~

I am sorry.


nothing can be explained. You won't hear. and I won't give any excuses. just, sorry. 

4.8.11

Assalamualaikum! :) 

ni ada checklist untuk aku semestinya, dan untuk semua. :) 

  1. bangun awal pagi
  2. solat sunat tahajjud
  3. solat sunat taubat
  4. solat sunat hajat
  5. solat sunat witir
  6. bersahur
  7. bersugi
  8. solat sunat rawatib sebelum subuh
  9. solat subuh
  10. membaca al-quran
  11. berselawat untuk Nabi s.a.w
  12. membaca al-mathurat / berwirid sehingga matahari terbit
  13. niat yang baik sebelum bekerja / belajar
  14. solat sunat duha
  15. membaca al-quran
  16. solat sunat rawatib b4 zuhur
  17. solat zuhur
  18. solat sunat rawatib after zohor
  19. solat azar dan al-mathurat
  20. menyediakan dan membeli barang keperluan berbuka tanpa membazir
  21. memperbanyakkan doa
  22. berbuka puasa dgn kurma atau air terlebih dahulu
  23. solat maghrib
  24. solat sunat selepas maghrib
  25. solat isya'
  26. solat sunat selepas isya'
  27. solat tarawih berjemaah
  28. tadarus al-quran
  29. niat berpuasa sebelum tidorr
  30. tidorr awal supaya dapat bangun awal
  31. berdoa sebelum tidorr
  32. banyak berdoa supaya dapat dipertemukan dgn lailatul qodarr
  33. menghadiri majlis ilmu / membaca buku ilmiah
  34. bersedakah
  35. beristighfar
jom check hari2 jom? ini untuk bulan Ramadhan ni. kira boleh je kalau kita nak buat as practice untuk hari2 yang lepas Ramadhan. time raya pon boleh check jugaaaakkkk :) InsyaAllah kita semua boleh buat niii. boleh! :)

SALAM~



hujung minggu - part 2

Assalamualaikum! :)

sorry2. lama pulak aku ambik masa nak sambung update. bukan malas or takde masa ke apa. cumanya, tak berapa nak best sebab tak dapat nak pakai laptop sendiri. sebab laptop aku rosaaaaaaakkkkkkk :'( sedoh tak tipu. sumpah aku rindu gila laptop aku. :'( aku just boleh nak senangkan hati dengan kata, bagus jugak laptop rosak. takde lah aku melagha sangat bulan2 Ramadhan macam ni. almaklumlah. aku cuti lama kot. kang tak memasal aku memang mengadap laptop jeeee. kurus je puasa tu. nasib baik kalau tak sampai kering. tapi, SERIOUSLY AKU SEDIH. :'(

okay lah. tak nak lari tajuk. hujung minggu yang bertarikh 24th July 2011, aku pergi reunion sekolah rendah aku. sekolah rendah babe. 9 tahun aku tak jumpa kawan2 aku tu. except for fizi lah. sebab dia tuh masuk jugak Semashur sama dengan aku. heeeee. aku sampai lambat, sebab bangun lambat tido lambat balik malam amal tu lewat gila and aku baru nak terkial2 carik hadiah dah sampai mines tuh. huahuahua. kesian kawan2 aku menunggu lama. tapi the meeting was awesome! gila punya best gelak tak hengat. the friendship yang dah built up lamaaaaaa dulu Alhamdulillah still tak hilang walau aku ni dah tak jumpa diorang 9 tahun. still boleh main gelak2 macam orang gila. nak bukti kegilaan kitorang? sorry ahhhh. aku tak bawak camera masa haritu(macam lah ada pun kannnn :p ). so takde gambar yang dari aku lah. cumanya ada satu gambar yang aku rasa gedik nak mam. malu gila bila kena tag. hahahahaha.

aku rasa aku sangat gedik okay di sini. tak tahulah korang. :) tapi aku suka gambar ni! 

heee. untuk gambar yang banyaaaaaakkkkk lagi, kalau korang rajin, silalah pergi tengok dekat kawan2 aku, Zatul dengan Kembar. :) apa2 pun, aku harap hubungan ni kekal sampai bila2. ameen. sayang korang ketat2! 



okay, takde lah padat mana kan? mungkin feel padat tu hilang sebab aku tulis separuh2. tapi still, aku rasa padat. heeee. sebabnya, balik reunion tu, dalam pukul 6 lebih macam tu, terus siap2 nak pergi Serembann pulak. Mak Long datang nak ambik, untuk duduk Serembam seminggu. so, dapat lah aku jaga Iman seminggu. dan seminggu aku sangat lah berlalu dengan tenang. sebab, Iman sangat comel! aku takkan boleh resist kecomelan dia. gambar dia banyak sangat dalam hp aku. penuh! tapi laptop mak aku ni takde bluetooth. so, aku tak boleh nak tunjuk kecomelan diaaaaa. even wallpaper hp aku pun gambar dia. waaaaaaa. hey Mohd Afif Hilman, i miss you like crazy lah! tak tidur malam i tau! hhohohohoh. :)

fuhh. penat. hehehe. okay lah. sampai sini sahaja ye harini. selamat berpuasa! dan aku still, rindu laptop! :'(

SALAM~

29.7.11

hujung minggu yang padat - first part

Assalamualaikum! :)

ada banyak sangat2 benda nak cerita dan cakap dan tulis. sebab banyak sangat, izinkan aku susun2 dulu eyh? okay. untuk post ni, satu dulu. :))

Malam Amal D'Perdana

macam yang aku dah cakap dekat last post haritu, SEPAH akan datang kan? yes. diorang datang. walaupun tanpa kehadiran Mamat, still bertiga. cuba teka siapa yang melengkapkan barisan? :p

abaikan gamba yang macam seksi sikit ni. 

hehehe. dah kata pun husband and wife kan. mesti lah pergi mana2 pun nak berkepit kan? Mamat tak dapat datang sebab tak sihat. diorang ni pun straight from Johor. tapi kira untung lah. panggil Sepah je. sekali Siti Sarah sekali datang. :) 2 in 1. 

kelancaran majlis, okay2 je lah. kalau nak suruh bagi bintang, aku bagi 3. ni secara keseluruhan lah. bagi aku, tempat, artis, suasana, warna, semua dah mengancam dah. cumanya makanan dia macam tak worth sikit lah untuk rm21 sekepala, dapat makan banyak tu je. kalau kau pergi kenduri kahwin pun, sekepala rm15 paling mahal, kau makan meriah gila kan? makanan malam tu macam tak worth la untuk orang yang bayar sampai rm200 sekepala. tak faham? malam amal ni, ada jual tiket ikut meja. lagi depan meja kau, lagi dekat dengan pentas and artis. and malam amal kan. lagi mahal tiket kau beli, lagi banyak lah kau menyumbang. kalau makanan rm21 sekepala, kalau untuk orang2 yang beli tiket rm70 sekepala macam kitorang satu family ni, baru rm49 kau menyumbang. itu kalau tak tolak bayaran tempat, artis and whatsoever lah. haaaa. faham kan? kalau kau beli yang rm200 sekepala, lagi banyak lah kau menyumbang. fuuuuhhhhhh.... penat i terangkan calculation dekat sini. :)

berbalik pada tajuk, fashion malam tu, dengan tema warna merah hitam, memang cantik sangat2. anak2 murid mak aku, kalah pergi red carpet mtv ke apa. gilaaaaaa punyaaaaaa cantik. tapi aku takde lah ambik gambar diorang kan. segan deennn. baju pun baru beli malam tu. hahahaha. okay2. penat dah menaip. i'll let gamba2 ni do the talk pulak la eyh? :)

ini adik2 saya :)

 okay. sempat lagi kot kalau aku nakk promote muka adika aku yang dah bersih sangat2 ni :) nak tahu? do ask me! 

 tak kenai ka? hahahaha. ni lah baju yang aku shopping malam sebelum nya. murah ohhhh. dear jusco, i heart you! :)) itu shawl adik aku. cantik kan? jalan tar mariiiiiiiii 

 ibunda tercinta! :) good job lah bu! 

 inilah tiket. oh yea. kitorang dapat cabutan bertuah yea! :))

cantik kan? i like this pic the most! 

gamba dekat sreen je lah ambik. oppss! bukan screen. dinding. hahaha.

alahai~ sebok lah selendang kau nak terbang2 dik oii. :p

diorang dapat rm50 sorang tuuuuu :p

 Shuib! 

 gegar pun gegar lah. Jep!

 ni geng blues apa eyh? :p

 ini ahli meja. :) gelap lah gambar ni.

 "Akak form berapa?" awwww~ muda sangat ke I? :p

 meja kami :)

 fixie babe! errrr. betul ke tak aku eja ni. malas dah nak google.

 handsome gila kot laki orang nih! apasal la laki orang semua handsome2? :p caiiiiirrrrrr

 tinggi kaaaannnnn? aku dah pakai kasut tinggiiiii koooootttttt :p

 minah ni pun tinggi gila. sebaya adik aku. pinggang pun ramping sangat2! jelez!

 abaikan baju yang berkedut macam apa je. hehehehe. 

baju ni patut jadi hak milik aku !

Aiman yang dah nak sama tinggi dengan aku

 Puan Norlia, Puan Rusilawati, Puan Nurul Badar, Puan Zainun 

 Puan Ruszidah & Datin Norliza (ni yang belum mention lah)

 nampak tak heels aku tu? Mr Samurai ni tinggi gilaaaaaa kot. and wangi sangat2! awwwwwrrrr~

cuba teka sign sapa ni? :p

hohoho. kalau nak upload semua gamba dekat sini, memang tak lah. cuma memilih untuk letak gambar ni supaya, gambar yang bercerita. walaupun last2, aku letak jugak caption untuk tambah cerita. hahahaha. dan perasan tak? ramai je lelaki tinggi yang wujud dekat dunia ni. aku je yang tak terjumpa diorang2 ni dulu. last2 jumpa jugak encik pendek. hahahaha. ada nama baru lah awak. :p soliiiiii. hehehehe. okay2. i guess, this is the first part untuk hujung minggu lepas yang sangat lah padat. nanti i update untuk second part pulak eyh? letih dah. connection pun macam apa je. sebab tu lambat update. sorry korang! :)

p/s : kitorang 3 beradik pakai baju yang baru shopping malam tu tau. to my dear Mr. Jusco, I DO HEART YOU! silalah murah dan banyak lagi. i like sangat2! :))

p/s lagi satu : ada anak murid mak aku yang basuh kereta cikgu ramai2 untuk kumpul duit pergi malam amal ni. salah seorangnya Mr Samurai tu. awwww~ jatuh hati I tau. yelah. kesian diorang. diorang takde malam2 dinner ke promp ke apa. macam aku dulu. ohhh. tiba2 rindu sekolah. :|

SALAM~