22.6.10

anak

lama gila x update kan??hehehe..tu pown bila alyaa tanya,baru bukak n tgok last date, 14 jun..ngeeee...sekarang nk update lah.. :)

post ini berinspirasikan kanak2 comel yg ditemui kat seremban hari tuh..mereka sgt comel ok...sgt!

ni ade gamba2 mereka...tp gamba xleyh nk cte kan??mari saya bagi penerangan sikit...heeee








yg first , namanya mohd ardif haikal (xtau btol x eja)..heeee..kanak2 yang sorang ni sgt lah bijak...klau ckp,mcm org tua dah...padahal bru 3 thon kowt...lagi2 klau suruh nyanyi sume..waahhh..mmg hebat lah...tp dlm hebat2 die 2,nakal ya amat!Allah...berade di serembanbeberapa hari mggu lepas,melepas rindu dekat kanak2 yg comel2 niyh...he's soooo smart!!

"kak payah cantik la..." (kak payah=kak farah=me !) :)

"ekal ade kete jugak...kale hitam tu..kete ekal kisyiiiik je.."

"hey kakak ni!!!"

haha....

owh my~~haikal!haikal sgt comel!tp nakal sgt!hahahaha...keje die gado je dgn mak long...ade je yg x kene...dan sgt manje!

second pic , mohd afif hilman..adik nye mohd ardif haikal...kanak2 ini sgt baik,pandai dan comel!!x susah nk jaga dia..x nangis pown...kadang2 tu yelah..kang x normal pulak...demam2 pown,senang je bg mkn ubat...klau nk compare dgn abg die,mcm langit dgn bumi!hahaha...budaknye pandai...klau x tdo,nk tgok tv...bulat mata die tgok tv...klau x dpt mknn,lapa...heee...sgt comel!suka cium pipi dia! :))

enough dgn pujian . :p

ni nk cerita..ada satu hari tuh , kitorg ramai2 pegi mkn rojak,abc,cendol..mmg sume pown mengidam..hahahaha...ibu belanje lah of course!satgy,baby hilman ni pown ikot...xkan lah nk tggal je atok jage die dekat umah sorg2 kan??so angkut lah sume... :) sampai2,nk mkn cmne ni?hilman kat tgn kowt..heee...so,bg lah atok,mak long mkn dulu...saya pown berjalan2 lah bawak dia...satgy,mak long take over pulak...aku bru nk mkn kowt...haikal buat perangai..die sebok nk jugak mkn abc..mslhnye,xnk kongsi dgn org..nk semangkuk besar tuh sorg2...mmg xlah nk order untuk die sorg2 kan...pastu,merajok...n die pown dtg kat aku...naik atas riba,share abc dgn anis yg duduk sebelah aku...pulak?cendol aku dah cair kowt....... :(( hahahaha...cmne?layan je lah die...dpt gak mkn abc walaupown x order :p


ini masa mama dgn babah mereka kerja ok?hari jumaat :)

hurmm...nmpk x permainan dia? (ayat shahir ni) TAK SENANG NAK ADA ANAK! ni bukan dlm konteks nk dptkan ok...ni dlm konteks nk besarkan anak...layan perangai dia apa suma...terbayang ape lah perangai aku masa kecik2...dlm adik beradik aku,aku rase aku yg pling susah kowt...sakit mcm2..hahaha...tp ibu kate,aku pling baik...klau omel,bdn kebal owhh...x pernah kowt sakit!tapi,mse kecik kuat melalak..bygkan,die menangis sepanjang masa ats feri mse nk pegi penang(mse ni dgn kete2 aku skali ade dlm feri)...mmg tekak luas lah budak ni...klau aiman,die ni mnje gila!sume nk,mesti dpt lah...klau x,kelua lah muke 4 segi die tuh...hahahaha...kerenah yg macam2 kan?ni blom nk make sure anak tuh jadik sgt bergune lagi...klau kitorg 3 beradik ni,mmg dah cukup pening dah ibu dgn ayah melayan..hehehehe....sorry ayah!sorry ibu!itu kesalahan yg tidak disengajakan.. :)

so , mende2 ni buat aku berfikir..mampukah aku?sbbnye aku nk ank raaaaaaaamaii....ahaks!berangan je lah...aku bukan jenis yg sabar...cepat je nk membebel dan marah2 dan tggi suara...aku jugak bukan cukup hebat...nk bentuk dan didik anak2 aku nnty, ceewaah! , menjadi yg terbaik...xkan lah nk anak ramai2 tapi semuanya bungkus??hahaha...camane eyk?ngeeee~~xtau lah...saya bukan budak matang!kenapa saya ckp mcm ni?sbb aku x pernah rasenye fikir pasal mende2 ni sume...bile da go through,bru rase n tau...TAK SENANG NAK ADA ANAK...haihh...entah lah....seram jugak memikirkan apa yg akan jdik masa akn dtg..tp,mmg kne get ready je lah kan?masanya akan tiba jugak...so,sementara muda ni,n sementara sedar ni,rasanya,baiklah memperbaiki diri...ke arah yg lebih baik dan positif... :) insyaAllah..

again , to my dear future husband , sila take note ok?saya jenis yg x saba dgn budak2 kecik yg kuat melalak...jdi,nnty klau anak kite nanges,sile bawak jauh2 n pujuk ok?hahahahaha....gila!!anak sendiri pown benci...sengal lah!mintak2 hilang lah perasaan x suke dgn kanak2 menangis ni...Ya Allah..bukak kan lah pintu hati hambaMu ini untuk menjadi lebih....penyayang mungkin? amin... :) ni sebab,banyak sgt kes yg berlaku di sekeliling yg menunjukkan lelaki lagi sabar layan anak2 mereka...contoh,uda dgn mamade...ayah dgn ibu...ayah ngah dgn mummy ezlin...daddy dgn mummy...(oh!saya rindu!) :(( bukan lah nk kte org perempuan x syg anak...just dat,klau ayah tu,lagi lembut pujuk n ckpnye dgn saya...papade pown sama...pujuk ayuni pkai bju lain elok2 je...mamade,tros ckp "x boleh!"....pendek kate,mungkin,sememangnya kaum Adam ni lebih halus melayan anak2 mereka...oh ya!mr shafiq juga!bru admit semalam dia suka manjakan org...lagi2 klau anak dia...hahaha...nk tggu n tgok die layan anak dia nnty! :p

ok2...pnjg sgt dah membebel ni...ini je lah kowt setakat ni.. :)

SALAM~

6 comments:

alyaa ali said...

saya nk anak sket je IF blh... ;D
takot nnt xterlayan... =.="
tp if dh rezeki, terima je lah...
yg pasti nk anak!
sbb itu lah rezeki dan anugerah yg paling hebat bg sepasang suami istri...=)
juju, sy juga tidak sabar dgn budak yg sgt suke menangis n bnyk cekadak...
mmg nk mkn pelempang ah tu kn nmenye...
hope my future hb xtrlalu manjakan anak smpai nk naik kepale.
mnx itu ini, xdpt nanges... pergh...lme xmkn kasot nmenye tuh..
then gi umah org tgn gatal nk kacau sne sni...tu mmg nk mkn penyepit ketam ah kn...haha...
tp ikot time ah...xnk bg budak tuh nakal sgt pon ade effect nye jugak akn dtg...
ikot mse lah...kne gi kursus keibu bapaan neh...
hahahahaha...

jujufarhana said...

hahaha..kite pergi that kursus same2 lah jom alyaa??kursus kawen pown pegi same2 tau!hahahaha....kanak2 memang menduga keimanan kdg2...tp rsenye once dah jdik ibu,xkn nye kite nk menengking anak sendiri...hahahaha...tp,saya mmg sgt garang!tanye lah adik2...adoi...lebam anak2 saye nnty! :P

alyaa ali said...

ok2...smua kite gi sme2 taw...
kt uia mst ade kursus kawen awl kn...
hahaha...
be well prepared awl2 b4 masok alam perkahwinan... ;ppp
bru ah btol2 brsedia... ;D

jujufarhana said...

okay2!i keep ur wordss~~~hehehe.. :) oh2...saya rindu kamu lah... :p

alyaa ali said...

saya rndu kamu juge... a lot!
mne pearl neh?
haha...

jujufarhana said...

kenape crik pearl?
nk prank dia?hahahaha