21.8.10

kita susah nak hargai org masa dia ada dgn kita :(

selalu dgr kan ayat ni?sangat memang..aku terasa sangat sekarang..and aku nak post something pasal benda ni..

dulu,kat cfs,aku satu bilik dengan sorg mak cik yang sangat comel dan suka menggedik..dari aku mula2 masuk cfs,sampai aku grad..mak cik sorang ni lah roomate tetap aku..masa first sem,aku dgn dia actually ada 2 lagi romates..tapi dua2 kelua uia..soarng masuk maktab,sorang dapat scholar under jpa..so tinggal lah kitorang berdua..tgah2 first sem,kitorang kene tukar bilik lain..level 8..sumpah bilik tu best!view sgt cantik!hari2 tgok penthouse n berangan tu rumah kitorang..dok sebelah2... :)) tp still,dgn mak cik ni lah...2nd sem and short sem,kitorg kene tukar mahallah aisyah..jauh gila nak mam ok!!kitorang pown apply untuk satu bilik...sekali tu,dapat satu bilik dgn lagi 4 org lain..sbb dekat ac (aisyah college),satu bilik boleh muat 8 org..tp die letak 6 org je satu bilik..sebab sgt kecik!!gila apa nak letak muat2?bilik ni ada 2 compartment..aku,anis dgn mak cik ni satu compartment lah kirenye..compartment sebelah ; nabila,jiha dgn su...dekat ac ni,mcm2 jadik..dan manusia dua ornag ni lah yang banyak menyaksikan segala2nya...but still,mak cik sorg tu jugak yang tahu semua benda..macam biasa lah,kalau aku x menggedik dgn kau,aku nak menggedik dgn sape lagi weyh??macam sekarang lah...sumpah x reti nak menggedik dgn org lain...2 tahun kowt...haihhhh...

masuk 2nd year,kitorg kene pindah balik kc(khadijah college)..ni la part yg pling best kat uia...tiap2 sem kitorg pindah bilik...jdik org nomad...hahahaha...tapi bila pk2 balik,best sebenarnya....time2 kemas2,tgkap2 gamba sume...rindu oohhh!then dekat bilik baru kat kc ni,kitorg dpt bilik 2 org lagi sekali!!!mmg apply 2 org je pown..and expect akan dapat roomate lain,which kitorang x kesah asalkan kitorg sama2 lagi...tp dah mmg mahallah office nak bg peluang kitorg gedik2 dua org je kan?nak buat macam mana...hahahahaha...kat bilik ni,kitorg duduk sampai grad... :) n lagi lah macam2 nye dlm bilik ni...setahon tuh...

and for now,aku x satu bilik dah dgn mak cik ni... :( as kitorg x dpt satu mahallah dekat uia gombak... :(( sgt terasa dgn ketidakadaan mak cik sorg ni...sgt susah aku nak menggedik2,nak merengek2... :((( dan bila sangat x stabil,aku mesti nak kene cari kau...haihhh...dan ini sgt buat aku sedar,aku x betol2 hargai kau masa aku selalu ada kau dulu...untuk tu,aku mintak maaf sangat2...banyak je salah yang aku buat 2 tahun satu bilik dgn kau...

  1. selalu emo mcm org gila.
  2. susah nak bangun tido sampai kau kene mintak tolong nadya ketuk pintu bilik(ni masa first sem).
  3. selalu balik weekend and tinggal kau sorang2 kat bilik.
  4. selalu panggil kau gedik(walaupown kau memang gedik! :p )
  5. selalu kene dgr aku merengek pasal benda2 yg x betol.
  6. selalu marah2.
  7. selalu x jadik roomate yang baik :(

dan kau,sangat memberi erti dalam hidup aku sebenarnye..banyak kau buat untuk aku kan?

  1. kau roomate yg sangat baik!dan mmg hakikat kau mmg baik.. :)
  2. selalu nasihat aku macam2.
  3. selalu ajar aku.
  4. selalu bg aku mknn and air mineral.
  5. selalu ada dgn aku bila aku macam nak gila dah tension.
  6. selalu dgr cerita aku yg bukan2 tu.(kau tahu apa aku ckp ni)
  7. dan bg aku,kau akan tetap selalu pgg tittle roomate terbaik dlm dunia!
aku tau post ni emo sgt..sbb aku mmg tgah emo gila2 tahap x ingat and aku terfikir kau sorang je ni...sebab bila aku nak bercerita,aku nak bercerita dgn kau,kau xde,dan aku akan terfikir macam2 benda yang x baik aku pernah buat kat kau...aku mintak maaf sangat2...aku mmg x baik..InsyaAllah lepas ni aku akn jadi lagi baik..thanx for everything weyh..x terluah dgn kata2...and actually before cuti hari tu,aku mmg nak belikan kau something,tapi aku x tau kenapa ada je benda yang menghalang..and kalau aku ada bagi apa2 pon,x boleh nak bayar balik benda2 yang kau dah banyak buat untuk aku..

dan untuk cik AQILAH ABDUL KHALID, aku sayang kau sampai bila2 weyh..aku mmg suka emo n sensitif macam ni kan?tapi serious aku x tipu kau,ni klimaks...dgr cerita kau dgn roomate2 baru kau pown,aku sedih..sabar lah yea??ada hikmah kenapa kita x satu bilik dah..apa yang aku boleh harap sekarang,kita akan kawan sampai2 bila2..dan kalau ada yang kau terasa dgn aku,maafkanlah aku...aku x sedar sangat2 apa yang aku dah buat dulu...for now,kau kene sgt kuat ok??aku doakan kau akan jauh lagi bahagia drpd apa yang kau pernah rasa dulu..jangan kalah!!kau deserve better..percayalah cakap aku.. :)

aku dan kau..
baju je kembar sekejap.. :)

dan kenapalah time2 macam ni nak kene keluar lagu yang kau suka?
jangan lah kejam playlist!
p/s : aku berjaya x menangis ok masa tulis post ni.. :p

SALAM~

3 comments:

.anis. said...

apasal kita yang rasa sedeh gyler bila baca post ni even tak ditujukan kat kita pun. :((

sabar ye najwa aka juju.
sabar ye qila. :)
Allah knows the best kan? :)

p/s:bila benda tu depan mata,kita memang tak hargai,tapi bila benda tu dah pergi,baru kita nak terkejar2 kan? -_-

jujufarhana said...

:)) kita berjaya x nangis tau anis!!hahahaha....ntah lah...mmg btol pown ayat tuh...sumpah rindu semua...sgt x stabil... :)
nnti kite buat post untuk anis pulak! :)

jujufarhana said...
This comment has been removed by the author.