30.6.12

rainbow after rain


Assalamualaikum! :)

Rasullullah S.A.W bersabda, 
" apabila seorang suami memandang kepada isterinya dan isterinya memandang kepadanya maka Allah memandang mereka dengan kasih sayang.Lalu apabila suami memegang tapak tangan isterinya,maka dosa-dosa mereka akan berguguran melalui jari -jemari mereka."


weyh. senyum kambing aku baca. patutlah seronok orang semua kahwin kan? memang Allah salurkan kebahagiaan, kasih sayang and ketenangan tu automatically once ikatan tu dah sah. kan? waaa. pandai Najwa Farhana berkata2. macam lah pernah kahwin. huahuahuahuahuahua. 


Apabila seorang wanita telah kita nikahi dengan sah, dialah wanita yang diamanahkan oleh Allah untuk kita bimbing dan pimpin menuju syurga. Nasib kita dunia dan akhirat sangat berkait rapat dengannya. Dia adalah jodoh yang ditakdirkan buat kita. Dialah wanita yang pasrah dan menyerah kepada kita atas nama Allah. Pada waktu itu, bagaimanapun keadaan wajahnya, siapa pun dia, sudah menjadi soal kedua. 


hold my hand till Jannah please Mr. Husband. :)


Isteri akan mendapat pahala solat jemaah walaupun hanya menunaikan solat di rumah seandainya si suami berjemaah di rumah Allah. Mungkin tidak banyak hadiah yang mampu suami berikan kepada isterinya, namun cubalah membuka jalan untuk dirinya ke syurga.

nanti saya kejutkan awak solat Subuh berjemaah dekat Surau. oh yes. rumah kita nanti kena dekat dengan masjid or at least surau. :)
mood angau berangan nak kahwin ter'on' dengan sendirinya. hehehe. teringat Wani yang dah ada baju tunang. :) hoping the best for you darl! ;p


SALAM~

No comments: